Kulvapen

Kulvapen

I vår vapenbunker tillhandahåller vi marknadens bästa sortiment. Du finner också ett sortiment begagnade vapen som vi kontrollerat innan försäljning. Vi byter/köper även in begagnade vapen.
 
Vi saluför följande fabrikat:
 
Kulvapen:
Sako, Tikka, Blaser, Sauer, Browning mfl.

lit.

SAKO 85 HUNTER

En traditionell studsare med stock i oljebonad valnöt. Blånerad pipa med Sakos välkända precision.

Märke: Sako

Modell: Hunter M14x1 gängad

Kaliber: 308win

Pris: 21790kr

SAKO 85 FINNLIGHT

Finnlight är modellseriens lättaste vapen. Pipan, i stainless steel, är flutad vilket ger både viktreducering och snabbare avkylning.

Syntetkolven är oöm och okänslig för fukt- och temperaturförändringar och har 10 gummerade greppytor för ett säkert grepp + ny rekyldämpande bakkappa.

Märke: Sako

Modell: Finnlight

Kaliber: 308win

Pris: 22290kr

SAKO 85 GRIZZLY

Sako 85 Grizzly – en skön kombination av klassiskt och modernt. Rak kolv av högkvalitativ valnöt med rosenträdetaljer och rekylbultar, i fin kombination med den blånerade kraftiga flutade pipan med öppna riktmedel.

Lådan är på Sako-manér kaliberanpassad och finns i lådstorlek S och M. Slutstycket har tre låsklackar och 70 graders öppningsvinkel. Trelägessäkring gör det möjligt att plundra vapnet i säkrat läge. Direkttrycket är justerbart från 1-2 kilo.

Den 54 cm långa pipan är helt friliggandeoch vapnet är som alla Sako testskjutet i fabrik och levererar mycket fina träffbilder. De öppna riktmedlen är anpassade för snabba skott, siktskåran har vit siktlinje och kornet är också vitt så det är lätt att ta sikte även mot mörka mål. Studsaren har frästa spår på ovansidan av lådan för kikarsiktesmontage. Det främre rembygelfästetär fäst med band runt pipan för bra bärergonomi och robusthet.

Kryssmagasinet är löstabart och tillverkat i stål, det är laddbart på plats och har Sakos patenterade magasinslåsning och gör att magasinet är i princip omöjligt att tappa. Magasinskapaciteten är fem skott oavsett kaliber.

Märke: Sako

Modell: 85 Grizzly

Kaliber: 308win

Pris:26490kr

SAKO 85 BLACKBEAR

Designad för hårda tag med snabba skott i trånga lägen. Blånerad, flutad, halvtung 51 cm pipa. Pipan ä friliggande med rembygel i band runt pipan och tåliga justerbara öppna riktmedel. Syntetkolv med mjuka halksäkra greppytor som går att förlänga med Sako förlängningsbrickor. Magasinet är för 5 skott (kapaciteten är 1 i loppet och 5 i magasinet) och löstagbart med med Sakos patenterade magasinslåsning som gör det tryggt att gå även i den tätaste terräng. Magasinet kan även laddas genom utkastet.

Trycket är justerbart mellan 1 och 2 kg och precis som alla Sako 85 kan den plundras i säkrat läge.

Märke: Sako

Modell: 85 Blackbear

Kaliber: 308win

Pris: 24490kr

TIKKA T3 HUNTER

T3 Hunter är för jägaren som vill ha en klassiskt paketerad jaktstudsare där inget sparas på gällande precisionen. Med ett omfattande kaliberurval så finns det en modell för alla behöv och önskemål. Finns även gängad.

Märke: Tikka

Modell: T3 Hunter

Pris: 13590kr

SAUER 404

Sauer 404 är Sauers nya flaggskepp med helt ny tekning.

Märke: Sauer

Modell: 404

MAUSER M12

Mauser M12, har en genomtänkt design som bygger på solida material och modern design. M12 har en verkligt solid stålkonstruktion,

Grundläggande egenskaper:

– Solid och pålitlig mekanism i stål.
– Kort 60-graders hävarm för snabb repetering.
– Gummerad hävarmskula ger bra grepp i alla väder.

Märke: Mauser

Modell: M12