Varpsund skjutbana

Telefon: 0171-142240

varpsund@varpsund.se

Google+

Kulvapen

Kulvapen

Sako 85 Hunter

En traditionell studsare med stock i oljebonad valnöt. Blånerad pipa med Sakos välkända precision.

Märke: Sako

Modell: Hunter M14x1 gängad

Kaliber: 308win

Pris: 20400kr

Sako 85 Finnlight

Finnlight är modellseriens lättaste vapen. Pipan, i stainless steel, är flutad vilket ger både viktreducering och snabbare avkylning.

Syntetkolven är oöm och okänslig för fukt- och temperaturförändringar och har 10 gummerade greppytor för ett säkert grepp + ny rekyldämpande bakkappa.

Märke: Sako

Modell: Finnlight

Kaliber: 308win

Pris: 21500kr

Sako 85 Grizzly

Sako 85 Grizzly - en skön kombination av klassiskt och modernt. Rak kolv av högkvalitativ valnöt med rosenträdetaljer och rekylbultar, i fin kombination med den blånerade kraftiga flutade pipan med öppna riktmedel.

Lådan är på Sako-manér kaliberanpassad och finns i lådstorlek S och M. Slutstycket har tre låsklackar och 70 graders öppningsvinkel. Trelägessäkring gör det möjligt att plundra vapnet i säkrat läge. Direkttrycket är justerbart från 1-2 kilo.

Den 54 cm långa pipan är helt friliggandeoch vapnet är som alla Sako testskjutet i fabrik och levererar mycket fina träffbilder. De öppna riktmedlen är anpassade för snabba skott, siktskåran har vit siktlinje och kornet är också vitt så det är lätt att ta sikte även mot mörka mål. Studsaren har frästa spår på ovansidan av lådan för kikarsiktesmontage. Det främre rembygelfästetär fäst med band runt pipan för bra bärergonomi och robusthet.

Kryssmagasinet är löstabart och tillverkat i stål, det är laddbart på plats och har Sakos patenterade magasinslåsning och gör att magasinet är i princip omöjligt att tappa. Magasinskapaciteten är fem skott oavsett kaliber.

Märke: Sako

Modell: 85 Grizzly

Kaliber: 308win

Pris: 24990kr

Sako 85 Blackbear

Designad för hårda tag med snabba skott i trånga lägen. Blånerad, flutad, halvtung 51 cm pipa. Pipan ä friliggande med rembygel i band runt pipan och tåliga justerbara öppna riktmedel. Syntetkolv med mjuka halksäkra greppytor som går att förlänga med Sako förlängningsbrickor. Magasinet är för 5 skott (kapaciteten är 1 i loppet och 5 i magasinet) och löstagbart med med Sakos patenterade magasinslåsning som gör det tryggt att gå även i den tätaste terräng. Magasinet kan även laddas genom utkastet.

Trycket är justerbart mellan 1 och 2 kg och precis som alla Sako 85 kan den plundras i säkrat läge.


Märke: Sako

Modell: 85 Blackbear

Kaliber: 308win

Pris: 22990kr

Tikka T3 Hunter

T3 Hunter är för jägaren som vill ha en klassiskt paketerad jaktstudsare där inget sparas på gällande precisionen. Med ett omfattande kaliberurval så finns det en modell för alla behöv och önskemål. Finns även gängad.

Märke: Tikka

Modell: T3 Hunter

Pris: 12590kr

Sauer 404

Sauer 404 är Sauers nya flaggskepp med helt ny tekning.

Märke: Sauer

Modell: 404

Mauser M12

Mauser M12, har en genomtänkt design som bygger på solida material och modern design. M12 har en verkligt solid stålkonstruktion,

Grundläggande egenskaper:

- Solid och pålitlig mekanism i stål.
- Kort 60-graders hävarm för snabb repetering.
- Gummerad hävarmskula ger bra grepp i alla väder.

Märke: Mauser

Modell: M12

Hagelvapen

Beretta Silver Pigeon 1

Beretta Silver Pigeon I gör Berettas 680-familj komplett.

Vapnet har samma högkvalitativa mekanism som övriga inom 680-familjen. En enkel men elegant gravyr och en något enklare valnöt i stocken gör detta vapen till en mycket prisvärd instegsmodell i Berettas hagelbocksegment.

Vapnet levereras i koffert med fem choker, chokenyckel och extra bakkappa.

Piplängd: 66, 71, 76cm

Pris: 19790kr

Finns även i vänster
Pris för vänster 20590kr

Beretta Silver Pigeon 1 Ställbar kolvkam

Beretta 686 Silver Pigeon I med justerbar kolv

Beretta 686 Silver Pigeon I med justerbar kolv ger modellen ytterligare en dimension. Justeringsmekanismen är helt nyutvecklad och mer användarvänlig än tidigare system. Den är justerbar både i höjd och sidled.

Med den justerbara kolven kan man verkligen använda vapnet under hela dess livslängd. Även om dina egna förutsättningar förändras rent kroppsligt. Något man också ofta missar är att anpassa vapnet utifrån årstid och klädmängd, anlägget skiljer sig markant mellan en tunn skjorta och väst och den tjocka vinterjackan vid gåsjakten i december. För att förenkla denna justering finns det som tillval ett flertal bakkappor i olika material och tjocklek att välja mellan. Allt för att vapnet ska ha en så optimal passning som möjligt.

Vapnet levereras i koffert med fem choker, chokenyckel och extra bakkappa.

Piplängd: 71, 76cm

Pris: 20990kr

Finns även i vänster
Pris för vänster: 21790kr

Beretta 692

Nya pipor, breddad låda och förbättrad justerbarhet

En hagelbock med helt nya pipor, bredare låda och förbättrad justerbarhet är det inte frågan om en face lift utan det är ett helt nytt vapen byggt på den extremt pålitliga 680-lådan.

Vapnet är utrustat med nykonstruerade Steelium Plus pipor, den stora nyheten är att koningen i pipan är drygt fem gånger så lång som i 682an. Detta ger bättre balans och mer harmoniska skjutegenskaper. Mindre rekyl , mindre pipresning samt jämnare och tätare hagelsvärm. Nytt är även utstickande Optimabore HP-choker med färgkodning, trap-modellen har fast borrning.

För att uppnå optimal balans med de nya piporna är lådan breddad med 1,3 mm och har fått en design som påminner om DT11.

Beretta 692 har det nya B-FAST systemet (Beretta Fast Adjustment System Technology): ett förbättrat system för kolvkamsjustering;balansvikter i kolven och på den kommande X Trap-modellen även justerbar spång.

Det nya systemet för den justerbarakolvkamen är tillverkat i stål och aluminium med minnesfunktion och har fler justermöjligheter med större justerbarhet och enklare hantering. Varje vapen är exakt balanserat från fabrik.Vill man justera efter egna önskemål är det mycket enkelt med de extra balansvikterna på 4 x 20 gram som följer med vapnet. För att uppnå maximal effekt med minimal viktökning är vikterna är placerade på en bult i kolven så långt som möjligt från ledbultarna. Kolven avslutas med Berettas patenterade Micro Core bakkappa.

Beretta A300, Finns även i syntet.

En äkta mjukskjutande italiensktillverkad Beretta halvautomat.

Lådan är precisionsfräst ur ett stycke solid specialaluminium som anodiserats till en behaglig mattsvart ton för att ge bästa korrosionsmotsånd och minimera störande reflexer. De rörliga delarna är i stål och lätta metallegeringar av hög kvalitet. Alla metalldelar skyddas av speciella ytbehandlingar för att ge maximal motståndskraft. Den bakre änden av lådan är ergonomiskt utformad och övergår på ett naturligt sätt i kolvhalsen, vilket möjliggör snabbt och instinktivt skytte. Lådans överdel har frästa spår för ett smidigt montage av optik.

Varbygeln är tillverkad i höghållfast polymerplast, öppningen har blivit större och har fått ny form vilket gör det enklare att komma åt avtryckaren, även med handskar på. Det kromade slutstycket med slutstycksspak motstår rost och slitage och utför sitt arbete med stor pålitlighet. Säkringstangeten har blvit större och sitter försänkt för att minimera risken för oasiktlig säkring/osäkring. Den kan vändas för att anpassas till vänsterhänta skyttar. Avtryckaren är kromad.

Framstocksmutten i polymer har fått ny form och har integrerad rembygelfäste.

Piplängd: 66, 71 76cm

Pris: 11490kr

Benelli Comfort

Marknadens snabbaste halvautomat med ComforTech™ kolv. detta revolutionerande system reducerar rekylen upp till 48% och pipuppslaget med 15%. Ett set med mellanlägg gör det lätt att justera dropp och skränkning. halkfritt grepp. Stålhagelgodkänd. CrioTech™ pipa.

Benellie M2 European

På denna variant av Benelli M2 sitter det en syntetkolv med rejäl rekyldämpande bakkappa. Modellen är extremt driftsäker och laddar om med det mesta man kan tänkas mata den med. Vapnet levereras med 3 choker och en bricka för justering av drop. Magasinet är anpassat efter svensk jaktlagstiftning.

Benelli Beccaccia Supreme

Denna uppdaterade variant av Benellis lättviktsvapen har fått valnöt av hög kvalitet med Elegance skyddssystem vilket gör trät mer tåligt mot repor och mot vädrets makter utan att för den del ge en lackad eller plastig känsla. Den nya Ampliator-choken (spreader-choke) ger snabbare och perfekt formad hagelspridning på 10-20 meters avstånd. Kolfiberspången har ett mitt-korn i metall och ett fiberoptiskt korn längst fram.

Beccaccia Supreme väger endast 2,75 kg med 61 cm pipa och är perfekt för den rörliga jakten. Den perfekta balansen gör vapnet instinktiv att använda och trots att det är så lätt är det enkelt att komma till andra och tredje skottet med distinkt anlägg.

Franchi Falconet S

Den första hagelbocken med kallbearbetade pipor. Som standard har vapnet en Franchi Slip Pad bakkappa, som fungerar utmärkt när vapnet lyfts snabbt: fastnar inte i kläderna tack vare en glatt överdel kombinerat med en gummiyta. Godkänd för stålhagel.

Kaliber: 12/76 och 20/76
Spångbredd:7 mm, Truglo®
Piplängd: 66, 71 cm, 5 utbytbara choker.
Vikt: ca. 2,7 kg
Kolv av valnöt med H2O Barrier System®
Bakkappa: Franchi Slip Pad®
Enkeltryck: pipväljare, ejektorer

Kombinationsvapen

Kombinationsvapen

Begagnade kulvapen

Begagnade Kulgevär

Tikka LSA 65

Tikka T3 Hunter

Husqvarna

Browning X-bolt

Carl-gustaf 1900

Tikka T3 Lite

Remington Model 783

Husqvarna M96

Ruger M77

Mannlicher Luxus

Begagnade hagelvapen

Begagnade Hagelgevär

Merkel Bock

Ljuddämpare

Ljuddämpare

Sako test av ljuddämpare på Varpsunds Jakthandel

Se jämnförelsen på länken nedan.

Gå in på http://www.sako.se/film/ljuddampare och se mera.

Stalon Victor

Stalon VICTOR är en ljuddämparserie från Stalon i liten skala som med stor kraft sätter naturens lagar på spel. VICTOR är framtagen för de mindre kalibrarna, från kaliber .22 till kaliber 6,5mm, men även för kaliber .308.

Till skillnad från W-serien är VICTOR en smalare ljuddämpare, med en diameter om 41 mm. VICTOR lanseras i två (2st) modeller, VICTOR & VICTOR L.

Stalon W110

Vikt: 380 gram i cal. 30.
Längd: 240 mm, förlänger vapnet med 110mm
Diameter: 50 mm
Färg: Svart med detaljer i guld

Stalon W110 är mellanmodellen som passar bra till kalibrar från 30-06 och uppåt. W110 erbjuder en av marknadens kortaste förlängning av vapnet i kombination med mycket bra dämpning.

Pris: 3195:-

Stalon W145

Vikt: 440 gram
Längd: 275 mm, förlänger vapnet med 145 mm
Diameter: 50 mm
Färg: Svart med detaljer i guld

Med Stalon W145 erbjuder ännu bättre dämpning än lillebror Stalon W110. Vikten har krympt från 510g till ca 440g och förlängningen har minskat med 15 mm från föregående modell, samtidigt som vi lyckats förbättra prestandan med ca 1 dBc.
Med endast 145 mm förlängning av vapnet i kombination med låg vikt blir Stalon W145 en mycket smidig ljuddämpare med bra balans och optimal känsla.

Pris: 3595:-

Stalon WM110

Vikt: 420 gram i cal. 30.
Längd: 274 mm, förlänger vapnet med 110mm
Diameter: 50mm
Färg: Svart

Stalon WM110 är den större modellen ljuddämpare som kombinerar låg vikt, 420g och kort förlängning, 110 mm, på ett enastående sätt. Detta gör att WM110 får en balanserad känsla i vapnet för optimal användning.

Stalon WM110 är teleskopisk vilket innebär att 164 mm av dämparen går bakåt över pipan och resterande 110 mm bygger framåt. Den teleskopiska delen är kapslad vilket gör att pipan aldrig kommer i kontakt med krutgaser.

Ljuddämparen tillverkas från kaliber .22 upp till .45. Tack vare sin stora bakkammare kan ljuddämparen hantera stora krutmängder och är därmed lämplig till grövre kalibrar så som 9,3 eller 375.

Pris: 3195:-

WM145

Vikt: 470 gram
Längd: 309 mm, förlänger vapnet med 145 mm
Diameter: 50 mm
Färg: Svart med detaljer i guld

Dämparen är den största modellen ljuddämpare i Stalons W-serie. Ljuddämparen är lämplig för vapen i grov kaliber där optimal dämpning och rekylupptagning eftersträvas.

Ljuddämparen tillverkas från kaliber .22 upp till .45. Tack vare sin stora bakkammare i kombination med en längre front kan Stalon WM145 hantera stora krutmängder och är därmed lämplig till grövre kalibrar så som 9,3 eller 375 för optimal ljuddämpning och rekylupptagning.

WM145 är av teleskopisk typ vilket innebär att 164 mm av ljuddämparen går bakåt över pipan och resterande 145 mm bygger framåt. Den teleskopiska delen av ljuddämparen är kapslad vilket gör att pipan aldrig kommer i kontakt med krutgaser.

Pris: 3695:-

Ase Utra SL5 SL6 SL7

SLi-seriens extremt tåliga ståldämpare som nu ligger i samma viktintervall som aluminium, utan att kompromissa på dämpningseffekten.

Den populära SL-serien har uppdaterats och heter nu SL-i.

Den stora förbättringen ligger i att samtliga modeller väger mindre, från 60-145 gram lättare, utan att kompromissa med dämpningseffekten. Detta gör att Ase Utras helsvetsade extremt skjuttåliga ståldämpare nu ligger i samma viktspann som aluminiumdämpare.

Till exempel väger nu SL5i dämparen endast cirka. 335 grams, mot tidigare 390-430 gram.

Nya SL6i är även den exeptionellt lätt och väger in på så lite som 390 gram, mot den tdigare varianten som vägde 540 gram.

SL7i för kaliber .30 får nu endast användas för icke-magnum kalibrar, detta på grund av viktreduceringen. Man har istället gjort en kombinerad magnum-modell till .300 Win Mag / .338 Lapua Mag

SL-i serien består av tre modeller som i sin tur finns i ett antal kalibervarianter, med och utan Bore-lock med mera. Samtliga modeller tillverkas fortfarande av rostfritt 300 stål, och de finns även i svart utförande. SL-i-dämparna finns för kaliber .223 Rem upp till .375 H&H.

Pris från : 3390:-

Triton 42

Kalibrar: 5.7 – 6.7 – 7.7 – 8.6 – 9.5 mm

Gängor: 13×1, 14×1, 15×1, 18×1, ½’’ x 20 UNF, ½’’ x 28 UNEF m.fl.

Längd: 214 mm (bygger 109 mm på piplängden)

Diameter: 42 mm (Max pipdiameter: 22,5 mm)

Vikt: 345 g

Material: Rostfritt / Aluminium – Soft-Touch ytbehandling

Dämpning: 24-26 dB

Det bästa valet för kalibrar upp till .308. Med en imponerande liten bygglängd på mindre än 11cm(!) och smidig diameter på 42mm är detta en ljuddämpare du knappt kommer märka när den är monterad på din studsare. Passar perfekt för drevjakt och hundförare samt för dig som i övrigt prioriterar smidighet och låg vikt på ditt vapen.

Pris: 3295:-

Triton 50

Kalibrar: 5.7 – 6.7 – 7.7 – 8.6 – 9.5 mm

Gängor: 13×1, 14×1, 15×1, 18×1, ½’’ x 20 UNF, ½’’ x 28 UNEF m.fl.

Längd: 214 mm (bygger 109 mm på piplängden)

Diameter: 49.5 mm

Vikt: 399 g

Material: Rostfritt / Aluminium – Soft-Touch ytbehandling

Dämpning: 25-27 dB

Detta är valet för dig som vill ha kortast möjliga dämpare men som skjuter med kraftfullare kalibrar såsom 30.06 och uppåt. Med sin låga vikt och samma korta bygglängd på mindre än 11cm så säkerställer denna följeslagare fantastisk balans i bössan både under rörlig jakt och under övningsskytte

Pris: 3495:-

Paketerbjudanden

Paketerbjudanden